Tesztek

Canon PowerShot G6, Professzionális szuper-kompakt fényképezőgép 7,1 millió képponttal
(2006.06.08)
Forrás > Sooters foto

A rendkívül apró, mégis nagy tudású, 7,1 millió képpontos PowerShot G6 (a népszerű PowerShot G5 örököseként) nagymértékben javított képminőséget nyújt. Tökéletesebb és gyorsabb lett az f2,0 kezdő fényerejű 4-szeres zoom objektív és a képfeldolgozó algoritmus, az AF pedig 55%-kal gyorsabb elődjénél, az indítás ideje közel 30 %-kal javult.Eszközök webmestereknek
Egyszerűen használható eszközök weblapépítéshez
Névnapkiíró, PageRankChecker, stb.A G5-nél több mint 10%-kal kisebb G6-os 12 fényképezési módot kínál és ergonomikus, "egyérintéses" felhasználói felülettel rendelkezik. Minden vezérlőgomb pontosan a kényelmes, gumírozott markolatot átfogó kéz ujjai alá esik. A több irányban forgatható LCD-kijelzőa korábbi 1,8"-ról 2,0"-ra nott. A fényképezőgép egyidejű RAW és JPEG képrögzítést tesz lehetővé, de a JPEG fájlok tömörítési aránya is választható.

"A G-sorozat modelljeit régóta azok a profi fotósok választják, akik opciókkal gazdagon ellátott, szuperkompakt tükörreflexes gépet keresnek . A korábbi G sorozatú fényképezőgépekhez hasonlóan, a G6-tól is eros piaci pozíciót várunk." - mondta a bejelentéskor Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe igazgatója.

Tökéletes képminőség

A G6 7,1 millió képpontos CCD-érzékelője a típustól elvárható nagyfelbontású képet nyújtja, amellyel lehetővé válik az akár A3-as méretnél nagyobb méretu fotónyomatok tökéletes minoségu eloállítása, ugyanakkor a készülék lehetőséget nyújt a képek elkészítése utáni kreatív szerkesztésre. A nagy fényerejű f2,0 (N) - f3,0 (T) 4-szeres optikai zoom objektívet (ami a kisfilmes gépek esetén 35-140 mm-nek felel meg) tökéletesített színkép-jellemzőkkel is felruházták. A fejlodést jól mutatja, hogy a DIGIC-processzor képfeldolgozó algoritmusának színreprodukáló képességei is megújultak.

A 9 pontos AiAF elsőalkalommal jelenik meg G-sorozatú fényképezőgépekben, lehetővé téve az automatikus és pontos élességállítást még az olyan témák esetén is, amelyek nincsenek a középpontban. Az élességállítási rendszer tökéletesítésének köszönhetoen az egyszeri, és a folyamatos autófókusz (AF) sebessége is nagy mértékben (45%, illetve 55%-kal) javult.

A FlexiZone AF/AE lehetővé teszi, hogy a felhasználók a képkeretben kijelöljenek egy pontot: ezután a gép erre a pontra állítja az élességet és mér fényt - ami különösen kreatív kompozícióknál hasznos -, valamint a fókuszsorozattal további képeket készíthetnek a téma előtti és mögötti részre állítva az élességet. A semleges szürke (ND) szűrő 3 értékkel csökkenti a fény mennyiségét, ez erős fényviszonyok között is lehetővé teszi a hosszú záridő/nagy blende beállítások használatát, csökkenti a "CCD-maszatolást" az elkészített képeken.Határtalan rugalmasság

A 12 fényképezési mód közötti választási lehetőség minden helyzetben teljeskörű vezérlést biztosít a felhasználóknak. A modern digitális fényképezőgépektől elvárható teljesen manuális, és a blende/záridőelőválasztási mód mellett a G6 két felhasználói módot is nyújt a kedvelt fényképezőgép-beállítások tárolására. Emellett Portré és Tájkép módot kínál a mélységélesség megfelelőminimalizálására/maximalizálására, valamint Éjszakai felvétel módot, mellyel a valósághű képekhez hosszú szinkront biztosít, így kiegyensúlyozza a megvilágítást a háttér és az előtér részleteinek megőrzése érdekében. Az Illesztés 5 módban használható a max. 26 panoráma- és poszterkép pontos igazításához, melyeket később a PhotoStitch programmal lehet összefűzni.

Videó módban 3 perces videoklip rögzíthető hanggal együtt, illetve VGA-felbontással is készíthető30 másodperces felvétel. A fotóeffektusok között megtalálható a szépia, az élénk szín, a fekete-fehér, a semleges és a lágyítás.

A tetszés szerinti pozícióba állítható 2,0" átméroju, elfordítható LCD-monitor lehetővé teszi a talajhoz közeli, és a magasban kiszemelt témák gondtalan fényképezését is.

Kiváló képfeldolgozás, kiváló teljesítmény

Az összetett algoritmusok pontosan működő funkciókat követelnek meg (mint a fehér-egyensúly és a szín reprodukció), melyeket a Canon egyedülálló, gyors DIGIC-processzorában integrált. Mindez lehetővé teszi, hogy a G6 kiváló minőségben max. 14 képet produkáljon 2 képkocka/ másodperccel, anélkül, hogy ez kihatással lenne a fényképezőgép érzékenységére. Mivel az összes funkciót egyetlen chip tárolja, a gép energiafogyasztása is jelentosen csökkent.

A G6 nagy teljesítményű BP-511A tölthető Li-ion akkumulátorral működik, amely 300 felvétel elkészítésére (vagy 6 órányi lejátszásra) alkalmas egyetlen feltöltéssel.

Rendszer-fényképezőgép

A különleges kiegészítők széles választéka tovább bővíti a G6 képességeit. A 0,7-szeres nagylátószögű, és az 1,75-ös tele-előtétlencse a mintegy 24.5 - 245 mm-es (35 mm-es kisfilmes gépnek megfelelő) 10 -szeres zoom tartományt fedi le. A valósághű makró fényképezést az 58 mm-es makró objektív és a profi MR-14EX makró-körvaku, vagy az MT-24EX Makró ikervakuk biztosítják. A G6 emellett támogatja a Canon EX sorozatú Speedlite vakuit, köztük az új (most bemutatott) Canon Speedlite 580EX vakut, valamint a távkioldású vakuk több, egymástól független egységeinek folyamatos, vezeték nélküli működtetését.

Közvetlen nyomtatás

A számítógép igénybevétele nélküli nyomtatás érdekében a G6 közvetlenül csatlakoztatható az összes, PictBridge kompatibilis és Canon Direct Print nyomtatókhoz. A Canon kártyanyomtatóihoz csatlakoztatva, az új igazolványkép nyomtatási funkció, lehetové teszi, hogy több, igazolványkép stílusú fotót készítsen egyetlen levelezőlap méretű nyomatra kiváltva ezzel az igazolványkép-készíto automaták használatát. A "Videó nyomtatása" móddal a rögzített videoklipből kiválasztható Maximum 63 (egyforma távolságra lévő, egymást követő) képkocka, így egyetlen lapon kinyomtathatóak a mozgásfázisok.

Szoftverek

A G6 a következőszoftvercsomaggal kapható:
* ZoomBrowser EX 5.0 (PC) és ImageBrowser 5.0 (Mac), amely a Canon fájl-képkezelőalkalmazása. Ezzel a programmal képek tölthetok át a fényképezőgépre/számítógépre. Mind a ZoomBrowsert, mind az ImageBrowsert frissítették, így lehetőség van a képekhez tartozó adatok (fájltípus, fényképezés és módosítás dátuma, stb.) csoportosítására, ellenőrzésére vagy elrendezésére. A frissítés az RGB beállítást és a vörösszem-effektus eltávolítását is magába foglalja.
* A csomagban megtalálható még a PhotoStitch 3.1, amely a fényképezőgép Illesztés módjával készült képek panoráma vagy mozaik elrendezésben történő összefűzésére szolgál.
* A RAW Image Task 1.2 a RAW módban készült képek feldolgozását segíti elő.
* Az ArcSoft PhotoStudio és ArcSoft VideoImpression: a nagyteljesítményű kép és videó szerkesztő programokkal a kép és videó utólagos szerkesztésére nyílik lehetoség.


This kit includes:
  • PowerShot G6 Camera
  • Nikon FC-E9 185-degree fisheye lens
  • Canon LA-DC58D step-down ring adapter
  • Bogen 3001 tripod
  • Pelican 1500 system case
  • IPIX Rotator
  • Quick Start Guide
  • One-year warranty on IPIX components
  • Manufacturer warranty on cameras and accessories
  • 30-day toll-free support

Műszaki adatok

KÉPÉRZÉKELŐ
Típus 1/1,8" CCD
Hasznos képpontok Kb. 7,1 millió
Színszűrő típusa Alapszíneket tartalmazó színszűrő
KÉPFELDOLGOZÓ PROCESSZOR  
Típus DIGIC processzor iSAPS technológiával
OBJEKTÍV
Gyújtótávolság 7,2 - 28,8 mm (kisfilmes gépre vetítve: 35 - 140 mm)
Zoom 4-szeres optikai, kb. 4,1-szeres digitális, kombinálva kb.16-szoros
Legnagyobb f/érték f/2.0 - f/3.0
Felépítés 8 lencsetag 7 csoportban (2 aszférikus lencsetag)
ÉLESSÉGÁLLÍTÁS
Típus TTL
AF rendszer/pontok 9 pontos AiAF, 1 pontos AF (bármely pozíció elérheto vagy középre rögzített AF)
AF módok Egyszeri, Folyamatos
AF pont kiválasztás Manuális kiválasztás a Flexizone AF/AE-fel
AF rögzítés On/Off (Be/Ki kiválasztható)
AF segédfény Igen
Manuális élességállítás Igen
Fókusz sorozat Igen
Közelpont 5 cm
EXPOZÍCIÓ VEZÉRLÉSE  
Fénymérési módok Kiértékelő, Középre súlyozott átlagoló, Szpot (középpontos vagy fókuszkerethez kapcsolt)
AE rögzítés On/Off (Be/Ki kiválasztható)
Expozíció kompenzáció +/- 2 Fé 1/3 Fé lépésekben
Expozíció sorozat (AEB) Igen
ISO érzékenység megfelelés AUTO, 50, 100, 200, 400
ZÁR
Záridő 15 - 1/2,000 mp (1,3 mp-es és hosszabb záridők csak Manuális élességállítás és Záridő eloválasztás módban)Az 1,3 mp-es és hosszabb záridőknél a gép zajcsökkentést végez. Elofordulhat, hogy a záridőés a blende egyes kombinációi nem elérhetőek.)
FEHÉR-EGYENSÚLY
Típus TTL
Beállítások Automatikus, Napfény, Felhős, Mufény, Neonfény, Napfény-neon, Vaku, Felhasználói (2 mód)
KERESŐ
Kereső Valós képu zoom-os optikai kereső
Dioptria korrekció Igen
LCD MONITOR
Monitor Változtatható szögű, 2,0" P-Si TFT, kb. 118.000 képpont
Lefedés 100%
Fényerő Két fokozatban állítható
VAKU
Módok Automatikus, Manuális vaku (Derítés) / Kikapcsolt vaku
Vörösszem-effektus csökkentés Igen
Vaku expozíció kompenzáció +/- 2 Fé 1/3 Fé lépésekben
Vaku expozíció rögzítése Igen
Szinkron a 2. redonyre Igen
Beépített vaku hatótávolsága 70 cm - 5,0 m (N) / 4,0 m (T) (ISO 100-nak felel meg)
Külso vaku E-TTL rendszer EX sorozatú Speedlite vakukkal, vezeték nélküli többvakus rendszer lehetséges
FÉNYKÉPEZÉS
Módok Automata, Programozott AE, Záridő- eloválasztás, Blende-eloválasztás, Manuális, Felhasználói (2 mód), Portré, Tájkép, Éjszakai felvétel, Illesztés mód, Videó
Fotóeffektusok Élénk, Természetes, Csökkentett képkeménység, Szépia, Fekete-fehér, Felhasználói
Felvételi módok Egy felvétel, Sorozatfelvétel, Önkioldó, Távvezérlés
Sorozatfelvétel Nagy sebességű: kb. 2,0 kép/mp (1) (a sebesség max. 14 képig tartható)(2) Normál: kb.1,2 kép/mp (1) (a sebesség max. 23 képig tartható)(2)
Intervallum időzítő Max.100 képig, 1 - 60 perces lépésekben (2)
RÖGZÍTETT KÉPPONTOK / FELBONTÁS 
Képméret (L)3072 x 2304, (M1)2592 x 1944, (M2)2048 x 1536 (M3) 1600 x 1200, (S)640 x 480
Tömörítés SzuperFine (Nagyon részletes), Fine (Részletes), Normal (Normál) vagy RAW (csak maximális felbontás)
Videók (L)640x480 10 kép/mp-nél, (L)640x480 & (M)320x240 15 kép/mp-nél
Videó hossza Max. 30 mp (640 x 480) (2) Max. 3 perc, (320x240, 160x120) (2)
FÁJLFORMÁTUM
Állókép formátum JPEG (Exif 2.2 [Exif Print] kompatibilis) / Design rule for Camera File system, RAW, Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.1 kompatibilis
Videók AVI [Motion JPEG + WAVE (mono)]
Hangfájlok WAVE (mono)
KÖZVETLEN NYOMTATÁS  
Canon nyomtatók A PictBridge-et támogató Canon Compact fotónyomtatók és Pixma nyomtatók (Igazolványkép fotó nyomtatást és Videó nyomtatást csak a CP nyomtatók támogatják)
PictBridge Igen
TOVÁBBI FUNKCIÓK  
Sajátgép Az indító kép és a hangjelzések testre szabása
Hangemlékeztető Max. 60 mp
Intelligens helyzetérzékelő Igen
Hisztogram Igen
Nagyított megjelenítés Kb. 2-szeres - 10-szeres
Önkioldó Kb. 2 vagy 10 mp
Menü nyelvei Angol, német, francia, holland, dán, finn, olasz, norvég, svéd, spanyol, egyszerűsített kínai, japán, orosz, portugál
INTERFÉSZ
Számítógép USB (PTP)
Más A/V kimenet (PAL/NTSC)
MEMÓRIAKÁRTYA
Típus CompactFlash Type I / II (Microdrive kompatibilis)(3), 32MB CompactFlash kártya mellékelve
TÁMOGATOTT OPERÁCIÓS RENDSZEREK  
PC Windows 98SE / Me / 2000 SP4 / XP / XP SP1
Macintosh OS X v10.1.5 - 10.3
SZOFTVER
Böngészés és nyomtatás ZoomBrowser EX (PhotoRecord) / ImageBrowser
Más PhotoStitch
Meghajtóprogramok TWAIN (Windows 98 / 2000), WIA (Windows Me)
Képmanipuláció ArcSoft PhotoStudio, ArcSoft VideoImpression
Áramellátás
Elemek (akkumulátorok) BP-511A / BP-514/ BP-511 / BP-512 lítium-ion akkumulátor (a BP-511A akkumulátor és a tölto mellékelve)
Élettartam Kb. 300 kép (5) Kb. 400 perces megjelenítés
Hálózati áramellátás CA-560 kompakt hálózati adapter
Kiegészítők
Tok SC-DC40 puha tok
Előtétlencsék TC-DC58N 1,75-szörös tele előtétlencse, WC-DC58N 0,7-szeres nagylátószögű előtétlencse,
250D Makró előtétlencse (58 mm),
LA-DC58D közgyűrű,
LH-DC30 objektív ellenző
Vaku Canon Speedlites (220EX, 420EX, 550EX, 580EX, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2)
Távkioldó WL-DC100 Távkioldó (mellékelve)
Áramellátás és akkumulátortöltok CA-560 hálózati adapter, CB-5L akkumulátortöltő (egy akkuhoz) (a fényképezőgép tartozéka),CG-560/570 töltő (két akkuhoz), CR-560 autós töltő, CB-560/570 autós akku kábel
FIZIKAI SPECIFIKÁCIÓK  
Üzemeltetési feltételek 0 - 40 °C, 10 - 90% páratartalom
Méretek (Sz x Ma x Mé) 104,9 x 72,8 x 73,1 mm (a kiálló részek nélkül)
Tömeg (csak a váz) Kb. 380g
Az adatok a Canon szabványos tesztjein alapulnak, kivéve a másként jelölt adatokat.
Előzetes figyelmeztetés nélkül módosítható.

1 Nagy/Részletes kikapcsolt LCD monitorral
2 A memóriakártya sebességétől és kapacitásától függően
3 Az összes memóriakártya kapacitással kompatibilis, beleértve a 2 GB-os és nagyobb kapacitású kártyákat 5 A CIPA szabványon alapulva, a fényképezogéphez mellékelt akkumulátorok és memóriakártya formátum használatával, kivéve a másképpen jelölt részeknél


Forrás > Sooters foto

Hozzászolások

Szólj hozzá Te is!FotoRace | DigiNews | © Minden jog fenntartva | Megtekintve : 5882