Tesztek

Digital IXUS WIRELESS
(2006.07.30)
Forrás > Canon

5 millió pixel, vezeték nélküli képátvitel


A legfontosabb vezeték nélküli funkciók a következők:

- Vezeték nélküli közvetlen nyomtatás: a mellékelt - a fényképezőgépen előregisztrált - vezeték nélküli nyomtatási adapter a PictBridge porthoz csatlakoztatható, és lehetővé teszi a PictBridge kompatibilis nyomtatókon való közvetlen nyomtatást (beleértve a Canon SELPHY CP sorozatú kompakt fotónyomtatóit).
- A fényképezőgép és a számítógép vezeték nélküli csatlakoztatása révén a fotósok a képeket automatikusan egy USB porthoz csatlakoztatott fotónyomtatón is kinyomtathatják.
- Automata átvitel mód: a fényképezőgép közvetlenül az exponálást követően automatikusan áttölti a képeket és a mellékelt szoftverrel megjeleníti azokat a számítógép monitorán, így a képeket azonnal a teljes képernyőre nagyítva mutathatja meg barátainak.

A közkedvelt IXUS stílus és teljesítmény ezúttal a modern, vezeték nélküli Wi-Fi (IEEE 802.11b) adatátviteli szabvánnyal gazdagodik, s ezzel új minőségi szintre emeli a digitális fényképezés kényelmét. A Digital IXUS WIRELESS számos új funkciót kínál, beleértve a vezeték nélküli automatikus képátvitelt és a felvételkészítés (szintén kábelmentes) számítógépes vezérlését. A termék tartozéka a WA-1E vezeték nélküli nyomtató-adapter , amely lehetővé teszi a PictBridge kompatibilis nyomtatókon történő közvetlen nyomtatást.
A fényképezőgép vezeték nélküli funkciója az új Slit & Frame formatervezéssel párosul, így a fényképezőgép hű marad a hagyományos IXUS stílushoz. Ezüst kivitelezésével és a vezeték nélküli kommunikáció során felfénylő LED-es kijelzőjével a kompakt Digital IXUS WIRELESS várhatóan a csúcsminőség és az elegancia kedvelőit hódítja meg. A képminőséget az 5 millió képpontos CCD képérzékelő, a 3-szoros optikai zoom-os UA (Ultra-high refractive index Aspherical) objektív és a Canon második generációs DIGIC II képfeldolgozó processzora biztosítja. A fényképezőgép emellett nagy fényerejű, 5,1 cm képátlójú (2 hüvelykes) LCD kijelzővel, valamint a kreatív fotózást kínáló 14 felvételi móddal rendelkezik.

Biztonság

A Digital IXUS WIRELESS kommunikációs rendszere biztonságos, mivel megakadályozza a vezeték nélküli adatátvitel lehallgatását, így az adatok nem kerülhetnek illetéktelenek birtokába. Az ipari szabvány WEP-en kívül a fényképezőgép a WPA-PSK és TKIP/AES titkosítást is alkalmazza, ezzel még nagyobb adatbiztonságot nyújt.

Felbontás és optika

A CCD képérzékelő 5 millió képpontos felbontásának köszönhetően a Digital IXUS WIRELESS-szel A3-as méretben is kiváló minőségű nyomatokat biztosító felvételek készíthetők. A fényképezőgép 3-szoros optikai zoom-os (35-105 mm-nek megfelelő) objektívje Ultra High Refractive Index Aspherical (UA) lencsetaggal rendelkezik, amely a képminőség feláldozása nélkül tette lehetővé a fényképezőgép karcsú kialakítását.

Hatékony képfeldolgozás

A DIGIC II processzor nagy teljesítményt és villámgyors képfeldolgozást biztosít: a DIGIC II vezérli a fényképezőgép 9 pontos AiAF (mesterséges intelligenciával támogatott) autofókusz rendszerét, amely a nem középponti témákat is a legnagyobb pontossággal állítja élesre. Az iSAPS technológia a téma elemzése révén minden felvétel előtt optimalizálja a beállításokat, így bármilyen helyzetben a lehető legjobb képek készülnek.

Felvételi módok és különleges effektusok

14 felvételi módjával a fényképezőgép minden fényképezési szituációban remekül megállja helyét. A választható felvételi módok között megtalálható az "Automata", a "Kézi", a "Digitális makró", a "Portré", a "Panoráma" funkció és az "Éjszakai felvétel", továbbá 6-féle "Különleges" felvételi mód is rendelkezésre áll. A "Videó" mód segítségével extra-hosszú (akár 1 GB méretű ) kiváló minőségű, 30 képkocka/mp-es mozgókép készíthető VGA-felbontással és természetesen hanggal. A "Saját színek" funkció révén a Digital IXUS WIRELESS felhasználói kreatívabban használhatják ki a digitális fotózás előnyeit. A fényképezőgépen számos különleges effektus alkalmazható, amelyek hatása valósidőben, a képek és a videók készítésével egyidőben figyelemmel kísérhetők az LCD-n. Ilyen például a "Színcsere" és az "Egyedi szín" mód, amelyek lehetővé teszik a kívánt színegyensúly kiválasztását (különböző vörösek, zöldek, kékek, illetve bőrszín).

Lejátszási funkciók

A Canon Intelligens helyzetérzékelő szenzortechnológiája felismeri, ha a fényképezőgép vízszintesből függőleges helyzetbe kerül, és lejátszáskor automatikusan a megfelelő helyzetbe forgatja el a képeket. A fényképezőgépen színvonalas diavetítések készíthetők: a felvételek egymás után, zökkenőmentesen jeleníthetők meg a fényképezőgép 2 hüvelyk képátlójú LCD monitorán, illetve a mellékelt AV kábel segítségével a televízió képernyőjén is.

Szoftvercsomag

A Digital IXUS WIRELESS-hez egy minden részletre kiterjedő szoftvercsomag is tartozik, amelynek része a képek, videók és diavetítések szerkesztésére és rendszerezésére szolgáló Canon ZoomBrowser EX 5.5 (Windows), illetve ImageBrowser 5.5 (Mac) program. A szoftvercsomag tartalmazza a PhotoRecord 2.2 nyomtatóprogramot, a panorámaképek készítésére szolgáló PhotoStitch alkalmazást, valamint az ArcSoft képszerkesztő szoftverét, a PhotoStudio-t. A felhasználóbarát Canon Wireless Camera Setup alkalmazás1 segítségével gyorsan és könnyedén állíthatók be a csatlakozás céleszközei.
A szoftverek a következő operációs rendszerekkel működnek együtt: Windows 98 SE, ME, 2000 (SP4), XP (SP1/2), illetve Mac OS X (10.2-10.4 verzió). (A vezeték nélküli kapcsolat csak SP2 javítócsomaggal frissített Windows XP rendszeren használható. A fényképezőgép támogatja a PTP protokollt, amely a Windows XP és Mac OS X rendszereken külön illesztő-program telepítése nélkül is lehetővé teszi a képek áttöltését.)

Kiegészítők

A Digital IXUS WIRELESS fényképezőgéphez egy sor hasznos kiegészítő kapható, többek között az alábbiak:
- DCC-500 stílusos, puha bőrtok
- HF-DC1 nagy teljesítményű vaku
- CB-2LVE akkumulátortöltő
- NB-4L ultravékony akkumulátor
- ACK-DC20 hálózati adapter

A fényképezőgép az MMC és az SD kártyákkal is kompatibilis. A gyári csomagolás egy 16 MB-os Canon SD kártyát tartalmaz.

Technikai jellemzők

KÉPÉRZÉKELŐ
Típus 1/2,5" CCD
Hasznos képpontok száma Kb. 5,0 millió
Színszuro típusa Primer színszuro
KÉPFELDOLGOZÓ PROCESSZOR
Típus DIGIC II processzor iSAPS technológiával
OBJEKTÍV
Gyújtótávolság 5,8 - 17,4 mm (kisfilmes gépre vetítve: 35 - 105 mm)
Zoom Optikai: 3-szoros, digitális: kb. 4-szeres, kombinált: kb. 14-szeres
Legnagyobb f/érték f/2.8 - f/4.9
Felépítés 6 lencsetag 5 csoportban (2 UA lencsetag)
ÉLESSÉGÁLLÍTÁS
Típus TTL
AF rendszer/pontok 9 pontos AiAF, 1 pontos AF (középen rögzítve)
AF rögzítés Be/Ki, választható
AF segédfény Igen
Közelpont 3 cm
EXPOZÍCIÓ VEZÉRLÉSE
Fénymérési módok Kiértékelo, Középre súlyozott átlagoló, Szpot (középponti)
AE rögzítés Be/Ki, választható
Expozíció kompenzáció +/- 2 Fé, 1/3 Fé lépésekben
ISO érzékenység AUTO, 50, 100, 200, 400
ZÁR
Zárido 15 - 1/1500 mp
(az 1 mp és hosszabb záridok csak Hosszú zárido módban elérhetok. Az 1,3 mp és hosszabb záridoknél a gép zajcsökkentéssel dolgozik.)
FEHÉR-EGYENSÚLY
Típus TTL
Beállítások Automatikus, Napfény, Felhos, Izzólámpa, Fluoreszcens, Fluoreszcens H, Egyedi
KERESO
Kereso Valós képu optikai kereso zoom-mal
LCD MONITOR
Monitor 2,0" P-Si TFT, kb. 118 000 képpont
Lefedés 1
Fényero 15 fokozatban állítható
VAKU
Módok Automatikus, Kézi üzemmód Be/Ki
Vörös-szem effektus csökkentés Igen
Vaku expozíció kompenzáció Igen
Beépített vaku hatótávolsága 50 cm - 3,5 m (N) / 2,0 m (T) (ISO AUTO esetén)
Külso vaku Canon HF-DC1 nagy teljesítményu vaku
FÉNYKÉPEZÉS
Módok Automata, Manuális, Digitális makró, Portré, Éjszakai pillanatfelvétel, Különleges téma (Mozgó gyerekek, Beltéri, Lombozat, Hó, Vízpart, Tuzijáték), Saját színek (9 beállítás), Panoráma funkció, Videó
Fotóeffektusok Élénk, Semleges, Lágyrajzú, Szépia, Fekete-fehér, Saját színek (9 beállítás)
Felvétel-készítési módok Egy felvétel, Sorozatfelvétel, Önkioldó
Sorozatfelvétel Kb. 2,1 kép/mp (1) (a memóriakártya megteléséig) (2)
RÖGZÍTETT KÉPPONTOK / FELBONTÁS
Képméret (L)2592 x 1944, (M1)2048 x 1536, (M2)1600 x 1200, (S)640 x 480, Levelezolap dátumnyomtatás 1600 x 1200
Tömörítés Szuperfinom, Finom, Normál
Videók (L)640 x 480, 30/15 képkocka/mp (M)320 x 240, 60/30/15 képkocka/mp (S)160 x 120, 15 képkocka/mp
Videók hossza Max.1 GB (640x480, 320x240, 30/15 képkocka/mp) (2)
Max. 3 perc (160x120) (2)
Max. 1 perc (320x240, 60 képkocka/mp) (2)
FÁJLTÍPUSOK
Állóképek típusa JPEG tömörítés, (Exif 2.2 [Exif Print] kompatibilis) / Design rule for Camera File system, Digital Print Order Format [DPOF] (1.1 verzió) kompatibilis
Videók AVI [Motion JPEG tömörítés + WAVE (mono)]
Hangfájlok WAVE (mono)
KÖZVETLEN NYOMTATÁS
Canon nyomtatók Canon SELPHY kompakt fotónyomtatók és PIXMA nyomtatók (PictBridge) (az igazolványkép nyomtatást és videó kockáinak kinyomtatását csak a SELPHY CP nyomtatók támogatják, vezetékes csatlakoztatáskor)
PictBridge Igen (Vezetékes).
Vezeték nélküli kapcsolat a mellékelt WA-1E vezeték nélküli nyomtatási adapterrel
TOVÁBBI FUNKCIÓK
Sajátgép Testreszabható indító kép és fényképezogép-hangjelzések
Hangjegyzet Képenként akár 60 mp
Intelligens helyzetérzékelo Igen
Hisztogram Igen
Nagyított megjelenítés Kb. 2-szeres - 10-szeres
Önkioldó Kb. 2 vagy 10 mp, illetve Saját önkioldó
Menü nyelvei Angol, német, francia, holland, dán, finn, olasz, norvég, svéd, spanyol, egyszerusített kínai, kínai (hagyományos), japán, orosz, portugál, koreai, görög, lengyel, cseh, magyar, török, thai
Számítógép USB 2.0 Hi-Speed (Mini-B, PTP), Wi-Fi IEEE 802.11b
Más A/V kimenet (PAL/NTSC)
MEMÓRIAKÁRTYA
Típus Secure Digital (SD) kártya, MultiMediaCard (MMC) kártya,
16 MB SD kártya mellékelve
TÁMOGATOTT OPERÁCIÓS RENDSZEREK
PC Windows 98SE / Me / 2000 SP4 / XP / XP SP1-2.
A vezeték nélküli kommunikáció csak Windows XP SP2 számítógépeken használható.
Macintosh OS X (10.2 - 10.4 verzió).
A vezeték nélküli kommunikáció nem használható.
SZOFTVER
Böngészés és nyomtatás ZoomBrowser EX (PhotoRecord) / ImageBrowser
Más Canon Camera Wireless Setup alkalmazás, PhotoStitch, vezeték nélküli RemoteCapture
Illesztoprogramok TWAIN (Windows 98 / 2000), WIA (Windows Me)
Képszerkesztés ArcSoft PhotoStudio
ÁRAMELLÁTÁS
Akkumulátorok NB-4L lítium-ion akkumulátor (az akkumulátor és a tölto mellékelve)
Élettartam Kb. 150 kép (3)
Kb. 180 perc lejátszás
Hálózati áramellátás Külön megvásárolható ACK-DC10 hálózati adapter készlet a Digital IXUS WIRELESS fényképezogéphez,
CA-DC20E kompakt hálózati adapter a WA-1E vezeték nélküli nyomtatási adapterhez
KIEGÉSZÍTOK
Tok DCC-500 puha tok
Vaku HF-DC1 nagy teljesítményu vaku
Áramellátás és akkumulátortöltok CB-2LVE akkumulátortölto, NB-4L lítium-ion akkumulátorok, ACK-DC10 hálózati adapter szett
FIZIKAI ADATOK
Üzemeltetési feltételek 0 - 40 °C, 10 - 90% páratartalom
Méretek (Sz x Ma x Mé) 99,0 x 54,4 x 21,7 mm (a kiálló részek nélkül)
Tömeg (csak a váz) Kb. 130 g

Valamennyi adat a Canon szabványos tesztjein alapul (kivéve a másként jelölt adatokat).
Az adatok elozetes figyelmeztetés nélkül változhatnak.
(1) Nagy/Finom módban, kikapcsolt LCD monitorral
(2) A memóriakártya sebességétol és kapacitásától függoen
(3) A CIPA szabványnak megfeleloen, a fényképezogéphez mellékelt akkumulátorok és memóriakártya
használatával (kivéve ha külön másként nem jeleztük)


Forrás > Canon

Hozzászolások

Szólj hozzá Te is!FotoRace | DigiNews | © Minden jog fenntartva | Megtekintve : 3548