Fórum

Tanítható-e a kompozíció?Mielőtt hozzászólnál, be kell jelentkezned!
Előző
<< 1 >>
Következő
2006.10.25 09:52:16 . [433]

Egyetértek Kökénnyel. Amikor pár éve elkezdtem a fotózással foglalkozni, teljesen más látásmódom volt mint mostanában. Azóta rengeteg képet nézegettem, elemezgettem, készítettem és szerintem észrevehető a változás. Persze azt megítélni, hogy jó irányba változtam-e nem tudom. ;)
2006.10.17 23:12:19 . [385]

Saját életutam tanulságát írom le.
Kisgyerekként szüleim szerint ujságokból kiollózott képrészeket társítva, ragasztgattam egy füzet oldalaira. Utólag visszanézve érdekes montage képek jöttek létre.
Később is szerettem a képeket, sokat rajzoltam, 13 évesen elkezdtem fényképezni és ezzel párhuzamosan gyüjtöttem azkat az ujságokat amelyekben szép képek voltak.Mivel akkor még csak egy-két fotós ujság volt ,jobb híján ugyanazokat a képeket vettem elő sokszor és gyönyörködtem bennük. A sok nézegetéssel szinte megtanultam ezeket. Például a rengeteg számomra sok megragadó kép közt volt Eifert János: "Fényt virágzó fa" c. képe,(még ma is emlékszem a címére), és mikor egyszer összefutottam az alkotóval elmondtam, még 30 év után is elöttem van a kép, kicsit meghatódott.
A sok képnézegetésnek felnőtt koromban vontam le a tanulságát: Szinke észrevétlenül a SZÉP KÉPEKEN NŐTTEM FEL. S e közben egy nívósabb látás kulturát sajátítottam el.
Tehát szerintem a kompoziciós készség tanulható! Persze segíti az eredményt örkölt művészetek iránti hajlam, s a "tanuló" nyitottsága , befogadó készsége is .
üdvözlettel:Farkas Tibor (Kökény)
Előző
<< 1 >>
Következő