Fórum . Pályázatok, versenyek

Mielőtt hozzászólnál, be kell jelentkezned!
Előző
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >>
2013.09.11 15:44:53 . [16192]

Azért ricsi73, mert FotoRace-nak közel már egy éves ez a beírása, és azóta rá sem nézett az oldalára! :( Vagy legalábbis nem adta látható jelét. A tulajdonos hiányában elég nehéz lenne bármit is kezdeményezni.
2013.09.08 20:35:32 . [16188]

sziasztok miért nem élesztetitek újra a dolgot? talán akadna aki újra visszajönne.
2011.10.03 10:51:50 . [15269]

Sajnos a Szauna-Játék elegendő nevezés hiányában eredménytelenül zárult. :(
2011.09.01 08:46:09 . [15201]

Újra lehet versengeni!
Az információkat a Pályázatok/Szauna menüpont alatt találjátok.
2010.06.18 12:04:19 . [13130]

Mikor megláttam a pályázatot én is akartam nevezni de a téma miatt nem tettem.
Persze probálkoztam alkotni valamit de nagyon gyenge lett.
Szerintem a természettel kapcsolatos témákra több jelentkező lenne.
Kiírással nem volt gond, szerintem mindenki tudott róla.

Most utólag visszagobdolok:
Miert nem neveztem, első lettem volna! :)
2010.04.14 06:42:59 . [12995]

Szerintem csupán elszokott a többség a versenyektől, mert sok új tag van mint én is, akik még nem is voltunk itt amikor rendszeresen volt versenykiírás, ill. kevesen látogatják a fórumot, bár a hírlevélben körbement az értesítés.
2010.04.14 00:33:36 . [12994]

Mivel az utolsó pályázat érdeklődés hiányában nevezés nélkül zárult, a tanulságok leszűrése végett a kérdések adottak:

A téma volt rossz, vagy a kiírással volt gond?
Kinek mi a véleménye?
Te milyen pályázatra neveznél szívesen?
2010.04.06 19:56:57 . [12972]

Nem jól látom, hogy egy futó pályázatra még egy kép sem érkezett be?
Mintha sokan éppen a pályázatokat hiányolták volna eddig az utóbbi időben.
2010.02.17 18:17:26 . [12874]

Plusz egy pletyka:

Bár a havi versenyeket sajnálatos módon egyelőre be kellett szüntetnünk, hamarosan egy nyílt pályázatot fogunk kiírni. Terveink szerint ez egy pályázat lesz és nem verseny, tehát nevezési díj sem lesz.

A téma valami egészséges táplálkozással kapcsolatos dolog (pl. kajafotó, stb.)

Jelenleg az egyeztetések folynak a témában. A végleges információk a szokásos módon lesznek kihirdetve. (hírlevél, stb.)
2010.02.17 18:11:39 . [12873]

Lotus, a megjegyzésedet én kiegészíteném a FotoRace álláspontjával is:
"A FotoRace oldalára - képértékelés vagy nevezés céljából - feltöltött képek a felhasználók tulajdonában maradnak A FotoRace részéről bárminemű egyéb felhasználás csakis a felhasználó tudtával, és engedélyével történhet."
:)
2009.12.23 16:16:34 . [12720]

FiaF karácsonyi fotópályázat: arena.fiaf.hu
2009.11.21 20:04:05 . [12574]

mikor lesz valamilyen pályázat?
üdv
2009.11.05 22:35:07 . [12449]

Láttam néhány kicsit se korrekt fótópályázatot. Amikor a felhasználásra jogot formálnak maguknak a pályázat kiírói.

Jogot formálnak a feltöltött képek használatára, amit a feltöltéskor egy pipával elfogadtatnak. Azt találják ki, hogy úgy csinálják meg a weboldal szabályzatát. Pedig azt csak úgy kitalálták. Ez több ilyen fotós weboldalon "szokásos". Ez a képeik megmutatására vágyó emberek kihasználása. Mert szinte biztos, hogy elfogadják a feltételeket, akkor is ha saját szerzői jogaik kihasználása történik. Ráadásul igazán elfogadható indoklás sosincs az ilyen "felhasználhatjuk a feltöltött tartalmat" beleegyeztetésekre. Egy kép bemutatása egy nem a fotós által fenntartott weboldalon, egyáltalán nem elfogadható indok a kép felhasználására is. Ugyanis ha létre tudják hozni a szabályzatot a felhasználás engedélyezésével, akkor létre tudnák hozni a fotós jogainak tényleges védelmével is. Tehát ezek kitalált szabályok. Ha szeretnék felhasználni fizessék meg. Ez a normális és jogszerű. Ráadásul a fotósok nagyon a szívükön is viselik sokszor a szerzői jogaikat. Csak a kényszer miatt pipálják be a "felhasználási feltételeket", ami sokszor a feltöltött tartalom felhasználását is engedélyezi a weboldal üzemeltetőinek vagy tulajdonosainak.
Például ha én csinálnék egy ilyen oldalt vagy pályázatot, akkor senkinek sem kéne egy képfeltöltéshez beleegyeznie a felhasználás engedélyezésébe. Ha fel szeretné tölteni a képeit, hogy megmutassa másoknak, akkor minden szerzői joga ezzel a megmutatással is megmaradna. Mert ha csinálnék ilyen weboldalt akkor így csinálnám meg. Azért így mert ha tetszene egy feltöltött kép, akkor megvásárolnám a felhasználási jogát az illetőtől. Meg lehet csinálni ilyenre is egy fotós weboldalt, a szabályzatával együtt is. Teljességgel lehetséges. Ez emberektől függ. Kicsit becsapós hogy "szabályzatnak" nevezik amit önkényesen találnak ki. Az ilyen weboldalak tulajdonosainak ha szüksége van képekre akkor vásárolják meg. Szóval összegezve a képek bemutatása nem indokolja a felhasználhatóságuk átadását is.
Feltételként kényszerítik a feltöltőket. Sok esetben tuják is ezt, de ha lehetne választani "nem engedélyezem a felhasználást" is, akkor sokan azt pipálnák be.

Nem megfelelők az ilyen pályázati feltételek:

"A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket , és egyben hozzájárul, hogy a szervezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, a pályázathoz kapcsolódó internetes oldalakon használhassák."

"A résztvevő a pályázati anyag elküldésével elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeit térítésmentesen használják, illetve kiállításon bemutassák."

Ezt használhatják úgy, hogy kiadnak pl egy könyvet és a borítón a pályázat egyik képe szerepel, elhelyeznek egy hirdetést is a pályázatukról. Szó szerinti értelemben megfelel a "kapcsolatos" kifejezésnek, mivel a könyvben szerepel a pályázatuk tényleg kapcsolatos azzal. Mégis bevételük származhat a felhasználásból, jogdíj fizetése nélkül, anélkül, hogy a pontos felhasználásokat felsorolták volna. A pályázat kiírójának remek reklám, hogy egy rendezvényen vagy pályázaton szerepel a céges neve.A képek jogdíját pedig fizesse meg szabályosan és ne kössön a fotósok számára csupán előnyösnek látszó szerződési feltételeket.

Összehasonlításképpen ilyen egy korrekt nevezési feltétel:
"A pályázaton résztvevő fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik, semmilyen más célra fel nem használjuk valamint nem használhatóak fel."

Inkorrekt példák:

http://www.lumixaward.com/index.php
"Üdvözöljük a Panasonic Lumix Díj fotópályázat honlapján! Kérjük olvassa át a pályázaton való részvétel felhasználási feltételeit!"
"16. Regisztrációjával beleegyezik, hogy a Panasonic Marketing Europe, a Panasonic Corporation és a teljes Panasonic Group a beküldéstől számított 5 évig a képeket marketing és promóciós célokra térítésmentesen felhasználhassa."
Mi indokolja ebben az esetben, hogy térítés mentesen 5 évig felhasználhassák a képeket,
ráadásul marketing és promóciós célokra? Ha kell nekik fizessék csak meg, van rá pénzük.
Egy pályázat nem indokolja a térítés menetes felhasználást. Legfeljebb a nyerteseknél lenne indokolt, mivel a nyereményük feltehetően ( ? ! ) megfizeti a képeiket.

http://www.adrenalin-park.hu/palyazat
"Pályázati dokumentum: doc"
"A pályázók a képek beküldésével hozzájárulnak, hogy képeiket az Oxygen Adrenalin Park a fotókiállításon, illetve későbbi kiadványaiban, rendezvényein és honlapján is felhasználja, valamint a jövőben a megadott e-mail címükre tájékozatót küldjön."
A kiállításon való felhasználás rendben van. A későbbi kiadványokban, rendezvényein és honlapján való felhasználás már nincs rendben. A honoráriumról vagy díjmentességről nem is tesz említést.

http://fotopalyazat.info/playboy-photoart.html
"A pályázó a jelentkezési lap beküldésével feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy pályázott művei a www.playboy.hu weboldalon, a Playboy magazin magyar és nemzetközi nyomtatott, online vagy egyéb elektronikus kiadványaiban, a Playboy magazin által vagy közreműködésével szervezett bármely eseményen, rendezvényen valamint a Playboy PhotoArt pályázat médiapartnereinek online és nyomtatott valamint egyéb elektronikus felületein marketing, promóciós, reklám vagy prezentációs célokból felhasználásra kerüljenek akár az eredeti, akár átdolgozott vagy derivatív formában.
Pályázó felhasználási engedélye minden médiatípusra vonatkozik, beleértve különösen, de nem kizárólag az internet, mobil, nyomtatott, elektronikus formákat, katalógusokat, posztereket, képeslapokat, DVD-t, televíziót."

Itt például a médiapartner bármilyen cég lehet aki éppen annak megfeleő szerződésben áll a pályázat kiírójával. Valamint túlzás hogy marketing, promóciós és reklám felhasználására is kiterjed a feltétel. Továbbá szinte minden lényeges felhasználási területre. Ezek szerint a médiapartnerük egy szinte minden fontos felhasználási területre kiterjedő díjmentes felhasználáshoz jut. Inkább meg kéne fizetniük a felhasználást. Főként hogy amúgy is van tőkéjük rá.


------------
Fotósok érdekeit védő példák:

http://www.fotofutam.hu/
"Minden jog fenntartva, a futamon resztvevők képeinek jogát a kép készítője birtokolja. Mindennemü felhasználáshoz az Ő beleegyezésük szükséges!"

http://fotopark.atw.hu/
"A pályázók tudomásul veszik, hogy a küldött fotók és a fotóhoz tartozó néhány adat, a Fotopark oldalán illusztrációként térítésmentesen felhasználhatók, de a küldött képek teljes egészében a fotós tulajdona marad. A Fotopark üzemeltetői kijelentik, hogy a küldött képeket az oldalon bemutatják és semmilyen más célra nem használják fel."

http://www.topfoto.hu/?id=rule
"Adatvédelem:
A topfoto.hu oldalon látható fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik, semmilyen más célra fel nem használjuk valamint nem használhatóak fel. A felhasználók adatait bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk ki."
2009.09.07 19:33:32 . [12003]

Lehet érdemes lenne, az mégis csak egy NIKON :D
2009.09.06 14:22:42 . [11996]

akkor ideje elővenni a nyeremény coolpixet, hátha az már elég nikon nekik
2009.09.04 23:34:17 . [11991]

Gergő: Ott nem hatódnak meg az 1d mark 3-tól. Oda Nikon kell :D
2009.09.04 20:14:10 . [11989]

nesztek" pályázat :D
2009.09.04 17:57:00 . [11988]

Playboy Photo Art - Pályázati kiírás
A Playboy új tehetségeket keres.Fotósokat, akik szeretik és ismerik a Playboy varázslatos világát és akik szívesen megmutatnák a tehetségüket a nagyvilágnak. Nevezni három kategóriában lehet: Erotika-, Portré- és a Playboy világa témakörökben várjuk a felvételeket.

A nyertes pályamunkákat a Nikon Magyarország és a Computer Emporium jóvoltából értékes díjakkal jutalmazzuk. A díjnyertes felvételeket a Playboy.hu websiteon és/vagy a Playboy magazinban megjelentetjük.

További információk: http://www.playboy.hu/photoart/
2009.08.10 16:14:22 . [11748]

Legyen már ismét verseny! Én mint egyszeres első és kétszeres második helyezett szeretném ha lenne :D
Mindig lesem a dolgot, hogy hátha rálelek az aktuális kiírásra, és mindig csalódnom kell.
Tisztelt "fotóréjsz" mi az oka a szünetnek, és meddig fog tartani, és mikor lesz már újraaaa? :D

Üdv: R. Laca
2009.06.23 20:45:47 . [11366]

Te Zed vagy :-)
Előző
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >>