Gyakran Ismételt Kérdések

Miért nem tudom feltölteni a képemet?
- A kép 300.000bájtnál nem lehet nagyobb méretű
- .jpg kiterjesztésűnek kell lennie
- Kevésbé elterjedt képszerkesztő jpg-formátumát előfordulhat, hogy nem ismeri fel a rendszer (Ilyenkor töltsd be, majd mentsd el egy ismertebb képszerkesztővel. pl.:IrfanView)

Milyen méretű kép feltöltése javasolt? Lehet-e manipulálni?
Olyan pixelszámot válassz, amit a többiek kényelmesen megtekinthetnek a monitoron görgetés nélkül. (pl.:800x600 pixel) A hibás mérteválasztás nagy valószínűséggel a képed értékelésében is meg fog mutatkozni.

Hogy szerezhetsz Egyszerű Krediteket, hogy képeket tudjál feltölteni?
Egyszerűen csak értékelned kell a többiek képeit.

Miért csak szöveges értékelést tudok írni? Minősítést miért nem adhatok?
- A képeket csak 30 napig lehet minősíteni, az ennél "öregebb" képekre csak szöveges értékelés írható
- Az új felhasználók az első értékeléseiket csak minősítés nélkül adhatják
- A kép feltöltője csak szöveges értékelést szeretne kapni, így letiltotta a minősítés lehetőségét

Hová tűnt a képem? Sehol sem találom!
- Amennyiben a kép nem ér el egy adott átlagot (Átlagos szint, vagy 7 hozzászólás), akkor 7 nap után lekerülhet a főoldalról, és ezután már csak a saját galériádban találod meg.
- Amennyiben a moderátorok úgy ítélik meg, a kép hamarabb is lekerülhet a főoldalról, és ezután már csak a saját galériádban találod meg

Mikor kapom meg az értékeléseimért az Egyszerű-Krediteket?
Ha az általad írt értékelést elfogadja a fotós, akkor megkapod az ezért járó kreditmennyiséget. (Minél nagyobb az átlagod, annál több kreditet kapsz.)

Hogyan válaszolhatok a képeimre írt véleményekre?
A bal oldali menüsorban található "Új vélemények (X)" menüpont alatt teheted ezt meg.

Hogyan számolja a rendszer az átlagomat?
A mások által adott súlyozott értékelések alapján az átlagod automatikusan számolódik. Azonban csak az utoljára kapott 100 értékelés számít. (Emiatt előfordulhat, hogy hiába kapsz több gyenge súlyú de magas értékelést, ha a korábban kapott nagyobb súlyú értékelések kiesenek az átlagszámításodból, akkor az átlagod akár csökkenthet is.)

Mik azok a felhasználói súlyok?
Leegyszerűsítve minden felhasználó rendelkezik egy számmal (ez a felhasználói súly), mellyel megszorozzuk a hozzászólásainak az értékét. Minél nagyobb ez a szám, annál jobban beleszámít egy kép átlagába az adott felhasználó véleménye.

Hogyan növelhetem meg a felhasználói súlyomat?
A felhasználói súly a feltöltött képekre kapott értékelések alapján automatikusan számolódik. MInél több magas értékelést kapsz a képeidre, annál nagyobb lesz a felhasználói súlyod. Tehát csakis a FotoRace oldalán már elismerést szerzett tagok rendelkeznek magas súllyal.

Most akkor hányféle Kredit van?
- Egyszerű Kreditek, melyekhez díjmentesen hozzájuthatsz, csak értékelned kell mások képeit.
- Verseny-Kreditek, melyekhez legegszerűbben egy jelképes díj ellenében juthatsz. (Azonban van néhány lehetőség hogy díjmentesen is Verseny-Kreditekhez juss!)

Melyik kredit mire való?
- Az Egyszerű Kreditekért cserébe töltheted fel képeidet az oldalra. (Tehát a képfeltöltés teljesen díjmentes!)
- A Verseny-Kreditekért cserébe nevezhetsz például a díjazott versenyekre.

De miért kell egyáltalán fizetnem?
A FotoRace üzemeltetését, a tárhelyek bérlését, de főképp a verseny-nyeremények finanszírozását mind-mind a nevezési díjakból, illetve az oldalon megjelenő reklámokból finanszírozzuk. A bevételeket teljes egészében ezen kiadásokra fordítjuk.

De hogy úszhatom meg mégis a jelképes díj kifizetését?
Ha "munkáddal" hozzájárulsz a FotoRace fejlődéséhez, ezért cserébe Verseny-Krediteket írunk jóvá számodra, így akár díjmentesen is nevezhetsz a versenyekbe. Ez a hozzájárulás azt jelenti, hogy az oldalon erre a célra kialakított lehetőségeket használod, melyek jelenleg a következőek:
- Meghívó küldése
- Legaktívabb tagok
- Partnerprogram

A meghívót már elküldtem, miért nem kapok mégse Kreditet?
Egy meghívó elküldéséért csak akkor kapod meg a krediteket, ha egy aktív! tagot hívtál meg, azaz az illető benevezett egy versenybe. (További részleteket a Kreditgyűjtés/MeghívóKüldése menüpont alatt olvashatsz.)

Hogy tudom törölni a profilomat?
A profilod törlését csak Adminisztrátori közreműködéssel tudod megtenni. Vedd fel a kapcsolatot az Adminisztrátorral, és segíteni fog.

Hogyan tudom megváltoztatni a belépési nevemet?
A belépési neved megváltoztatását csak Adminisztrátori közreműködéssel tudod megtenni. Vedd fel a kapcsolatot az Adminisztrátorral, és segíteni fog.

Miért lehet szavazni a saját képemre a versenyen?
Ha belegondolsz a saját versenyképre történő szavazás az oldal támogatásának egy módja. Emiatt bár lehetséges, és van is rá példa, mégsem egy jellemző tevékenység.

Ha azonban letiltanánk ezt a lehetőséget, azzal két dolgot érnénk el:
- Megszűnne a versenyek nyereményalapjául szolgáló bevétel egy része (bármilyen elenyésző is)
- Mivel aki nagyon akar az egy duplaregisztrációval úgyis szavazna magára, így megszaporodnának a regisztrációval történő visszaélések. (Ugyan könnyen kiszűrhető a dolog, és kizárás a jutalma, de mégiscsak egy felesleges konfliktushelyzetet teremt)

Továbbá a felhasználók által leadott szavazat semmilyen módon nem befolyásolja a zsűri döntését sem!__________________________________________________________________________________________________ ForoRace.DigiNews - További információ: support@fotorace.hu